Gå på opdagelse i Danmarkshistorien

Gå på opdagelse i Danmarkshistorien

Vil du gerne vide mere om Danmark og vores alle sammens historie, er der mange muligheder for at blive klogere.

Der er mange steder, du kan besøge, som kan gøre dig klogere på netop Danmarkshistorien. Det gælder om at finde et medie eller et sted, der tiltaler dig, hvis det skal blive spændende for dig at lære mere om den historie, vores land i dag er bygget på.

Mange måder at lære om Danmarkshistorien

Du bestemmer helt selv, hvordan du vil gribe det med at lære om Danmarkshistorien an. Du kan eks. sætte dig til rette med et Le Creuset krus kaffe og finde en god bog, der handler om netop Danmarkshistorien. Så kan du lære det hele hjemme fra sofaen.

Du kan også vælge at se dokumentarfilm, teaterstykker eller besøge museer hvor der er masser viden at finde om Danmarkshistorien. Der er også meget, både ældre og moderne kunst, der kan vise dig meget om Danmarkshistorien. Der er mange gode indgangsvinkler til at lære mere om vores interessante historie.

Besøg vores egne museer

Hvis du gerne vil se Danmarkshistorien for dine øjne, kan det være en rigtig god idé at lægge vores museer i Danmark et besøg. Der er mange af de danske museer, der er med til at bevare Danmarkshistorien, og som du frit kan tage ind og kigge på.

Det er også ofte muligt at tage børnene med, uden at de kommer til at kede sig ihjel, da mange af udstillingerne er børnevenlige. Så kan du se alt fra jæger-samler tiden til Middelalderen, Vikingetiden og hvad der ellers har været i Danmark, som er en del af vores historie gennem de sidste mange tusinde år.

Alt fra Pyrus til stand-up kan gøre dig klogere

Der er et utal af alternative steder, hvor du kan blive meget klogere på Danmarkshistorien. Vi husker nok alle sammen julekalenderne om nissen Pyrus, som gjorde en dyd ud af at dykke ned i bl.a. Danmarkshistorien. Eller måske har du set Christian Fuhlendorffs one-man show Går Over I Historien, som handler om verdenshistorien, men som også fokuserer på Danmarkshistorien i høj grad.

Der er mange alternative måder at søge information om netop Danmarkshistorien. Det gælder bare om at finde det medie eller den form for underholdning, der passer til dig, og som gør det nemt for dig at følge med og forblive interesseret.

Sådan kan du bidrage til vores viden om Danmarkshistorien

Har du selv lyst til at bidrage til vores fælles Danmarkshistorie, er der rent faktisk en mulighed for det.

Du kan jo nemlig vælge selv at gå i gang med at grave eller lede efter skjulte og gemte skatter, der kan være med til at fortælle os endnu mere om vores fortid.

Du kan bl.a. vælge at få dig en metaldetektor og gå i gang med at finde fund i skove eller på marker, hvor der kan være gemt alt fra våben til mønter. Alt sammen noget der er med til at fortælle os om, hvem vi var engang.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.